Beeldhouwen
Beeldhouwen in zachte steensoorten 

Materiaal

In de beeldhouwcursussen van Atelier Westeind wordt voornamelijk gewerkt met de zachtere steensoorten zoals speksteen, albast, serpentijn en de zachtere kalksteensoorten. Met name de zeer zachte speksteen is ook voor beginners gemakkelijk te bewerken met zaag, rasp en vijl en geeft na het schuren en polijsten vaak prachtige resultaten.

Het gebruik van gereedschap en het bewerkingsmateriaal zijn bij de cursus inbegrepen. Diverse soorten stenen zijn in het atelier voorradig en kunnen hier gekocht worden. Het is ook mogelijk om eigen stenen mee te nemen. 
 

Techniek en vormgeving

Door zijn diverse vormen en kleuren daagt de speksteen je als het ware uit om in een dialoog met de steen op je eigen manier zichtbaar te maken wat er in de steen zit. Of je je nou laat inspireren door de grillige vorm van een steen, of dat je al een idee in je hoofd hebt en er een passende steen bij zoekt: er zijn vele manieren om tot een eigen beeld te komen. En ik word steeds weer verrast door de mooie creaties die mensen kunnen maken. 
 

In de cursus wordt aandacht besteed aan de techniek van het steen bewerken, het gebruik van gereedschap, de vormgeving en het figuratief dan wel abstract werken. Er kan naar wens direct in de steen of naar een van te voren gemaakt ontwerp gewerkt worden. Iedere cursist wordt op eigen niveau begeleid.